Soft Wax Clear/ Transparante Bijenwas Annie Sloan - Clear wax

€ 99,95
9 artikel(en)
+
  • View all variations as list

De Softwax Clear van Annie Sloan beschermt het oppervlak, zodat je de muur of je meubel daarna kan schoonhouden. Je meubel oogt hiermee zacht en natuurlijk. De wax trekt in de Chalk Paint, waardoor de kleuren vaak iets voller van uitstraling worden. Aanbrengen van de boenwas kan met een doek of een kwast. De door Annie Sloan ontwikkelde waxbrush, een echte boenwaskwast, vinden wij fijn werken om een egale, dunne laag boenwas aan te brengen. De boenwas kan je daarna uitwrijven met een schone, niet pluizende doek, zodat je meubel prettig aanvoelt en zacht oogt. Een pot van 500 ml is meestal goed voor een grote kast.

Verouderen

Voor het maken van een brocante look, of om je schilderwerk net iets meer levendigheid te geven, kan je met donkere boenwas, Dark wax, patineren. Hierbij is het echt aan te raden om eerst een laag heldere boenwas op je meubel aan te brengen. Anders is de kans groot dat de donkere wax te veel in de laag krijtverf trekt, en je meubel als geheel te donker wordt. Op die heldere boenwas-laag kan je prima met de dark wax patineren voor een authentiek uitziende brocante look. Het teveel aan donkere was kan je nu gemakkelijker weg wrijven met heldere boenwas en een doekje.

Wax Annie Sloan (Wax_Annie_Sloan_web.pdf, 42 Kb) [Download]

Clear Wax

Wax beschermt je meubels tegen vlekken en stoten. De kleuren van de krijtverf worden na het waxen voller en intensiever en het oppervlak voelt ook zachter aan. Met drie lagen Clear wax krijg je een waterafstotende laag.

De Clear Wax breng je met een waxbrush of een doek aan in een dunne laag, die je een nacht laat drogen.  Een uur of een dag later wrijf je de wax uit met een doek. Door het uitwrijven wordt de laag harder en je meubel beter bestand tegen vlekken en stoten. De kleur van de Chalk Paint wordt iets intensiever en voller van uitstraling.

Met de Waxbrush, Waskwast, breng je het snelste een mooie egale laag wax aan op je meubel. Je kan daar iets meer druk mee uitoefenen, waardoor je de wax sneller in het reliëf van je schilderwerk of de randen en hoeken aanbrengt. Werk je liever met een doek, gebruik dan niet pluizende doekjes, zoals t-shirt-stof, of wax-doekjes.                                  Een kwast is zeker aan te raden om de Wax aan te brengen op meubelbekleding die met Chalkpaint is geschilderd.
Uitwrijven van de wax doe je in ieder geval met een zachte doek.

Verouderen en  levendigen

Met kant-en-klare gekleurde wax kan je je schilderwerk verouderen, levendig maken, een whitewash gevem en nog veel meer.

De Dark wax is het meest geschikt voor een brocante of antieklook. Je meubel zet je eerst in de Clear Wax en pas daarna ga je de Dark wax gebruiken. Anders trekt de donkere kleur van de Dark wax direct in je schilderwerk. Daardoor wordt het vaak veel te donker, en krijg je het teveel van die donkere kleur moeilijk weg.

Voor een industriele look is de Black Wax heel fijn. Het oogt stoerder dan de Dark wax.

White wash effecten maak je met de White Wax. Dat kan op ongeverfd hout zoals steigerhout, maar ook op krijtverf.

Colorwash

Met de Clear wax kan je je op een geakkelijke manier een colorwash maken. Voor het colorwash-effect, meng je verdunde Chalk Paint door de Clear Wax. Hoewel de Chalk Paint op waterbasis is, mengt het enigszins met de Clear Wax. De zo aangekleurde was breng je met een kwast op, waarna je het een doek uitwrijft om een mooie kleurlaag te krijgen. Dit kan je zowel toepassen  op onbeschilderd hout als op een laag Chalk Paint. Het mooiste resultaat op een ondergrond van krijtverf krijg als je die kleurlaag eerst in de wax zet. Anders trekt de kleur van je colorwash te snel in je eerste laag, en kan je het teveel aan kleur niet zo makkelijk verdelen en uitpoetsen.

Dark-Wax-op-Antibes-detailDat prachtige voorbeeld van Annie uit haar boek Kleurrecepten, heb ik toegepast op een suffe houten kandelaar. Thnx Annie, een geweldig idee! De felle kleur van Antibes wordt rijk, zacht en doorleefd als je het als laatste in de Dark Wax zet.

De randjes zijn verguld met goudkleurig bladmetaal, en als allerlaatste er een Franse lelie op gezet met boenwas en goudkleurig bronspoeder.