Wax alles-in-een, Annie Sloan

Prijs in punten: 64 punten
Spaarpunten: 3 punten
92 artikel(en)
-7%

€ 32,00

Adviesprijs: € 34,25
Voordelige complete set boenwas: 1 blik Soft Wax Clear, heldere boenwas (500 ml.), 1 blik Soft Wax Dark (500 ml.),  met 2 boenwasdoekjes en een ovale kwast voor het patineren met de donkere boenwas.
+
Wax set Annie Sloan om je meubel mooi af te werken:
  • Zowel de Clear Wax als de gekleurde Wax in blikken van 500 ml
  • Een ovale wegwerpkwast voor het patineren en het creëren van mooie wax-effecten.

Over de wax van Annie Sloan

De Soft Wax Clear is een heldere boenwas die volkomen transparant opdroogt en je meubels of muur na het schilderen met de Chalk Paint beschermt en waterafstotend maakt. De kleur van de Chalk Paint wordt ook intenser en oogt voller. Een pot van 500 ml. boenwas is meestal voldoende voor een grote kast. De Dark wax is bedoeld om je schilderwerk meer levendigheid te geven of te verouderen.

Voordat je aan het werk gaat met de Dark wax, is het echt aan te raden om je meubel eerst in de heldere wax te zetten. Dan kan je namelijk wat gerichter werken, en trekt de donkere kleur van de Dark wax niet gelijk in je met krijtverf geschilderde oppervlak.
Ook voor het maken van een industrial look met Black wax gebruik je eerst de Clear wax, waarna je met de black wax de stoere uitstraling maakt. Op Graphite kan je wel direct de black wax gebruiken om een diepzwart uiterlijk te krijgen.
Een teveel aan gekleurde was kan je gemakkelijker uitwrijven en (plaatselijk) verminderen.
Met White wax maak je je verfkleur iets zachter, lichter, wat door de zon gebleekt, een beetje pastel.

 

De Soft Wax Clear is een volledig transparante boenwas, die je meubels of muur na het schilderen met de Chalk Paint beschermt en waterafstotend maakt. Het heet ‘Soft Wax’ omdat het een zachte was is om mee te werken; na drogen en uitpoetsten wordt het een harde laag.
De Clear Wax is eenvoudig aan te brengen: De wax er op wrijven, een nacht laten intrekken en laten drogen en de volgende dag uitpoetsen met een zachte schone doek. Het oppervlak voelt daarna prettig aan. De kleur van de Chalk Paint wordt vaak ook iets intenser. De speciaal hiervoor ontwikkelde waskwast (wax brush) van Annie Sloan werkt erg prettig en maakt het gemakkelijk om de was in een dunne egale laag aan te brengen. Gebruik je liever een doek daarvoor, dan is het aan te raden om voor de diepere randen en reliefs toch een kwast te gebruiken. Hierdoor voorkom je dat de was zich daar ophoopt.
Voor meubelbekleding die met Chalk Paint is geschilderd gebruiken wij overigens altijd de waskwast; daarmee breng je de was wat beter aan in het weefsel van de stof.

Whitewash of colorwash-effect met boenwas

  • Breng eerst een dunne laag boenwas aan op de ondergrondkleur krijtverf
  • Breng daarna de verdunde kleur Chalk Paint met een kwast hierover aan
  • Hier en daar zacht uitvegen met een doek, totdat je het gewenste resultaat hebt

Dark Wax

Wil je je schilderwerk verouderen of meer levendigheid geven, dan is de Dark wax perfect.
  • Let op: Altijd eerst je meubel in de Clear Wax zetten en pas daarna de Dark wax gebruiken
  • Breng je de Dark wax direct aan op je schilderwerk, dan trekt de donkere kleur van de Dark wax direct in je schilderwerk. Daardoor wordt het vaak veel te donker en krijg je het teveel van die donkere kleur moeilijk weg.
  • Als je je schilderwerk wat meer relief hebt gegeven, of als de nerven van het hout nog voelbaar zijn, is het vaak fijn om met een kwast haaks op de nerven of het relief de Dark Wax aan te brengen: de boenwas blijft dan als het ware wat ‘hangen’ in de nerven
  • Het teveel aan Dark Wax kun je met een doekje wegwrijven. Met een beetje Clear Wax op een doekje kun je nog meer wegwrijven, totdat je net dat beetje overhoudt, waardoor het er uitziet als een (goed onderhouden) antiek meubel!
  • Heb je echt teveel aan Dark Wax op je meubel zitten wat je er moeilijk af krijgt, dan kan je, als echte noodoplossing!, met terpentine het teveel wegwerken.

 

Info