Soft Wax Dark Annie Sloan

Price in points: 379 points
Reward points: 2 points
40 item(s)
Soft wax Dark 500 ml.

€ 18,95

Boenwas dark is een vrijwel reukloze donkerbruine was. Wil je je schilderwerk verouderen of meer levendigheid geven, dan is de antiekwas, oftewel Dark Wax van Annie Sloan, perfect!
+

De bruine boenwas van Annie Sloan, Soft Wax Dark, wordt  gebruikt om meubels een oude look te geven. Voordat je gaat patineren met dark wax, voor het creëren van een brocante, vintage of Old look, is het verstandig om eerst een laag heldere boenwas op het meubel of de muur aan te brengen. Hiermee zorg je voor een beschermlaag, waardoor de donkere was niet helemaal in de laag krijtverf trekt. Met heldere boenwas, de soft wax clear, kan je dan het teveel aan dark wax gemakkelijker uitwrijven, totdat een natuurlijk ogend verouderings-effect ontstaat. Aanbrengen van zowel de heldere als de donkere boenwas kan met een doek of een kwast.

Waxkwast

De door Annie Sloan ontwikkelde waxbrush, een echte boenwaskwast, vinden wij fijn werken om een egale, dunne laag boenwas aan te brengen, of om plaatselijk wat donkere boenwas aan te brengen. De Dark Wax zelf kun je ook nog donkerder maken, tegen zwart aan, door er een beetje Chalk Paint Aubusson Blue (04) aan toe te voegen. De Dark Wax lichter maken kan natuurlijk ook; met een beetje Chalk Paint Old White (01) of Original (33). Graphite is een van de kleuren die echt heel mooi wordt van een laag wax. Wil je de kleur van de Graphite donkerder maken, tegen zwart aan, gebruik dan op de Clear wax de Dark Wax of Black Wax.

Customers also bought

Info