Soft Wax Clear Annie Sloan

Price in points: 379 points
Reward points: 2 points
790 item(s)

€ 18,95

Wax, transparante boenwas, Softwax Clear van Annie Sloan ter bescherming van  je meubels of muur na het schilderen met Chalk Paint.
+

De Softwax Clear van Annie Sloan beschermt het oppervlak, zodat je de muur of je meubel daarna kan schoonhouden. Je meubel oogt hiermee zacht en natuurlijk. De wax trekt in de Chalk Paint, waardoor de kleuren vaak iets voller van uitstraling  worden. Aanbrengen van de boenwas kan met een doek of een kwast. De door Annie Sloan ontwikkelde waxbrush, een echte boenwaskwast, vinden wij fijn werken om een egale, dunne laag boenwas aan te brengen. De boenwas kan je daarna uitwrijven met een schone, niet pluizende doek, zodat je meubel prettig aanvoelt en zacht oogt. Een pot van 500 ml is meestal goed voor een grote kast.

Verouderen

Voor het maken van een brocante look, of om je schilderwerk net iets meer levendigheid te geven, kan je met donkere boenwas, Dark wax, patineren. Hierbij is het echt aan te raden om eerst een laag heldere boenwas op je meubel aan te brengen. Anders is de kans groot dat de donkere wax te veel in de laag krijtverf trekt, en je meubel als geheel te donker wordt. Op die heldere boenwas-laag kan je prima met de dark wax patineren voor een authentiek uitziende brocante look. Het teveel aan donkere was kan je nu gemakkelijker weg wrijven met heldere boenwas en een doekje.

Wax Annie Sloan (Wax_Annie_Sloan_web.pdf, 42 Kb) [Download]

Info