Sjabloon Crown Lion Wings - Nr. 117

Prijs in punten: 5 punten
1 artikel(en)
S0117

€ 2,50

Sjabloon Crown Lion Wings.

Formaat sjabloon 21 x 15 cm.

Sjabloon met de Nederlandse leeuw, een kroon, vleugels en decoratieve rand.

+

Sjabloon Crown Lion Wings.

Formaat 21 x 15 cm.

Materiaal sjabloon: flexibele kunststof, afwasbaar en vaker te gebruiken. Sjabloneren is eenvoudig, en je hebt er weinig meer voor nodig dan het sjabloon, krijtverf en een roller of sjabloneerkwast. En superleuk om te doen, met fraaie resultaten. Het sjabloon Sjabloon Crown Lion Wings is flexibel, zodat je het ook goed op gebogen oppervlaktes kan gebruiken.
Sjabloneren, how to do
Sjabloneren is een bedrieglijk eenvoudige techniek, met een geweldig effect. Met een sjabloon kan je gemakkelijk en netjes je eigen tekst of een versiering ergens op zetten, of een mooie of enigszins versleten achtergrond creëren. De truc van een mooi sjabloon zetten, is dat de afbeelding duidelijk wordt, maar toch enigszins poeder-achtig. Gebruik je krijtverf voor je sjabloon, dan krijg je al bijna vanzelf dat poederachtige effect.
  • De krijtverf niet verdunnen, en weinig verf op je roller of sjabloneerkwast nemen (‘mager’ werken).
  • Op een oude krant even testen of er niet veel verf, cq klodders op de kwast of roller zit.
  • Het sjabloon met een stukje tape vastmaken op je werkstuk.
  • Rustig drukken met de kwast. Niet vegen, anders kom je onder de rand van het sjabloon.
  • Regelmatig kijken wat het effect is.

Sjabloneren is een bedrieglijk eenvoudige techniek, met een geweldig effect. Met sjablonen kan je alle kanten op: van een duidelijke afbeelding, tot een mooie, enigszins versleten levendige achtergrond.

Voordat je aan het werk gaat leg het beste alles even klaar: het sjabloon, een oude krant, een bord of palet, je Chalk Paint of andere verf, eventueel schilders-tape, en de roller of sjabloon-kwast. De truc van een mooi sjabloon zetten, is dat het zowel duidelijk is, maar toch enigszins poeder-achtig. Voor het poederachtige effect moet je ‘mager’ werken: Een enigszins droge verf gebruiken, en niet te veel verf op je roller of sjabloneerkwast hebben. Met de sjabloneerkwast ‘stamp’ je rustig en niet te fors de kleur op het sjabloon. Gebruik je een roller, dan rol je er over heen zonder te veel te drukken. Niet gaan vegen of kwasten, dan ga je onherroepelijk onder de randen van je sjabloon heen. Te veel aan verf, of te dunne verf kan het zelfde (ongewenste) resultaat geven.

Als je de sjabloon aan het tamponneren of aan het inrollen ben, denk je vaak dat er bijna niets gebeurt, maar ook het sjabloon zelf wordt gekleurd, en je ziet het contrast niet meer met de oorspronkelijke ondergrond. Er gebeurt wel degelijk wat.. Til je sjabloon op, maar zodanig dat het niet verschuift (hier komt de schilderstape van pas), en check je resultaat! Meestal wordt je totaal verrast door een mooi patroon of afbeelding. Daarnaast is het vaak een kwestie van geduld: Te veel verf op je kwast of roller gaat vaak onder de randen van je sjabloon zitten, met een rommelig resultaat als gevolg. Een teveel aan verf kan je afvegen op de krant die je naast je hebt liggen, en op diezelfde krant kan je even een kleine test doen .

Voor een speels effect op bijvoorbeeld de binnenkant van een kast, zette ik dezelfde sjabloon, heel mager, elke keer in een gedeelte op, elke keer een andere richting en een ander deel. Het resultaat is een ongedwongen patroon wat toch een geheel vormt Je sjabloon na het werk schoonmaken, is een must. Anders worden die strakke lijnen rommelig, en is de kans dat er verf onder gaat komen, veel groter. Plat schoonmaken met water en een klein beetje zeep, plat laten drogen.

Info