DIY hippie chippy summer look

Posted by   Peter-Frans De Graaf
02-09-2017
0

Zo mooi en op het oog oud en uniek, meubels die van het hout van oude Indonesische boten zijn gemaakt met afgebladderde verf in zonnige, wat versleten, kleuren. Tenminste… dat lijkt zo. Lang niet al die meubels zijn echt van oude boten gemaakt.

Je kan deze chippy look makkelijk zelf maken. Geweldig leuk om te doen én met net zulke gave resultaten. Een beetje stoer meubel, een kist, een bank of krukje maak je zo zomers trendy.

Met twee kleine potjes chalkpaint (Old White en Provence), wax, een föhn en keukenpapier hebben we de houten kist op de foto compleet veranderd.

En de techniek is zo simpel: eerst verf je de Old White er wat slordig op. Niet alles wit maken, je mag het hout er doorheen zien. Daarna breng je wax op de hele kist aan. Dan komt de tweede kleur chalkpaint, in dit geval Provence, er op. Zo gauw de Provence droog is schraap je rustig met een roerhoutje wat verf weg op bijvoorbeeld de randen. En dan: de truc met de föhn! Je föhnt een stukje en daarna veeg je met het papier verf en wax van dat plekje makkelijk weg.

Is het naar je zin? Dan alles nog een keer in de wax zetten, laten drogen en genieten van je eigen Chippy look.

Meer voorbeelden hebben we natuurlijk in onze winkel aan de Vleeshouwerstraat 11 in Deventer. En zoals altijd bij de krijtverf van Annie Sloan: schuren vooraf is niet nodig. Even je meubels schoonmaken en je kunt direct aan de slag.

(geplaatst in Over Deventer juni 2017)

Comments

No posts found

New post

Latest Blog Posts