Wax Brush Annie Sloan, boenwaskwast

€ 51,95
K0040
91 artikel(en)
+

Waxbrush / Waxkwast

De waxbrush, de boenwaskwast van Annie Sloan, is een geweldig handig hulpmiddel om de wax gelijkmatig en dun aan te brengen. Door de korte en dikke steel ligt de waxbrush goed in de hand. De wat stompe punt van deze kwast maakt dat je ook in de hoeken en in reliëfs de was gemakkelijk dun kan aanbrengen. Voor het waxen van bijvoorbeeld riet of een geschilderde stoelbekleding werken de waskwasten veel prettiger dan een doek, omdat je de boenwas wat gemakkelijker en egaler in het onregelmatige oppervlak wrijft.

De was nog uitwrijven met een katoenen doek doe je het best binnen enkele uren na opbrengst van de was, maar kan ook de volgende dag. Hoe warmer het buiten is, des te soepeler gaat dat. Verwarm de was beter niet heter dan 50ºC.

De waxbrushes zijn verkrijgbaar in 2 maten: small, nr. 22, en de dikkere, large, nr. 28. De kwast kan je na gebruik schoonmaken door de overtollige was met keukenpapier te verwijderen en daarna de kwast met handwarm water en zachte zeep schoon te maken. Eventueel kun je de kwast nog verder schoonmaken met VCA (Vegetable Cleaning Agent), dat is een stuk milieu vriendelijker dan terpentine, wat ook werkt.

Vergelijkbare producten