Annie Sloan platte kwast

Prijs in punten: 15 punten
Spaarpunten: 1 punt
25 artikel(en)
K0060

€ 7,50

Annie Sloan Flat brush voor een strak en modern resutaat. In 30 of 60 mm. breed.
+

De Annie Sloan Flat Brush is een platte kwast in de breedte 30 of 60 mm. De kwasten zijn gemaakt van synthetisch materiaal en zeer geschikt voor het verkrijgen van een strak en modern effect. De kwasten houden veel verf vast en verdelen de verf gelijkmatig, waardoor minder kwaststrepen ontstaan.

De breedte of dikte van je kwast die je wil gebruiken stem je het beste af op het formaat van je werkstuk: Hoe groter je oppervlak, hoe breder je kwast. Dat werkt prettiger. Voor een kast of een tafelblad bijvoorbeeld worden vaak kwasten van 4 tot 6 cm breed gebruikt en een kleinere voor de hoeken en randen.

In alle gevallen geldt: Gebruik de lengte van de haren, en niet alleen de top van de kwast. Dat voorkomt dat je de aanzet van je kwast ziet, en het schilderen gaat veel sneller.

Kiezen van je kwast

Kwasten en penselen hoeven niet duur te zijn, maar je moet er wel fijn mee kunnen werken. Werk je met Chalkpaint, dan zijn kwasten met wat langere soepele haren die ook een beetje veerkrachtig zijn het beste. Met de ovale kwasten van Annie bereik je, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen, een levendig effect. Omdat die ovale kwasten lekker dik zijn gaat het schilderen ook snel. Voor een gladder, egaler oppervlak is een platte kwast zoals een spalter, net wat handiger. Voor een echt glad oppervlak zijn de platte kwasten van Annie ook geschikt. Deze hebben vrij lange kunststof-haren. De breedte of dikte van je kwast die je wil gebruiken, stem je het beste af op het formaat van je werkstuk: Hoe groter je oppervlak, hoe breder je kwast. Dat werkt prettiger. Voor een kast of een tafelblad bijvoorbeeld worden vaak kwasten van 4 tot 6 cm breed gebruikt, en een kleinere voor de hoeken en randen. In alle gevallen geldt: Gebruik de lengte van de haren, en niet alleen de top van de kwast. Dat voorkomt dat je de aanzet van je kwast ziet, en het schilderen gaat veel sneller.

Accessoires

Gerelateerde producten

Andere Droom producten

Info