Isoleerprimer, Boscalit

Price in points: 598 points
Reward points: 3 points
40 item(s)
Boscalit

€ 29,90

Boscalit isoleerprimer, de oplossing voor het bloeden of doorslaan van diverse houtsoorten; op water-basis.
De beste oplossing voor het probleem van het bloeden of doorslaan van diverse houtsoorten. Produkt op water-basis.
+

Boscalit isoleerprimer

De beste oplossing voor het probleem van het bloeden of doorslaan van diverse houtsoorten. Produkt op water-basis. 
Het doorslaan of bloeden is zichtbaar als gele, roze of bruine vlekken en verkleuringen in je schilderwerk. De oorzaak is dat de kleurstoffen die in houtsoorten zoals eiken, teak, merbau en mahonie zitten, door de verflaag heen komen. Dit gebeurt met elke verf op waterbasis. Boscalit Isoleerprimer is speciaal ontwikkeld om het probleem van het bloeden of doorslaan op te lossen, en de beste isoleerprimer op waterbasis. Ook oude vlekken en kringen die op een meubel zitten zoals droge watervlekken, nicotine en roetvlekken kunnen hiermee worden geïsoleerd. De primer is niet roestwerend.

  • Ondergrond: schoon en vetvrij maken.
  • Kleuren: wit, transparant
  • Verbruik: ongeveer 6-8 m2 per liter
  • Droogtijd: stofdroog na ca. 35 minuten
  • Overschilderbaar: na ca. 4 uur
  • Gereedschappen: Kwast of roller
  • Schoonmaken: Na gebruik gereedschap schoonmaken met water.
  • Boscalit Aqua Isoleerprimer niet verdunnen, dit beïnvloedt de isolerende eigenschappen.

Twee ' kleuren' isoleerprimer met verschillende eigenschappen:

Boscalit wit heeft de beste isolerende eigenschappen, en wordt het meest gebruikt bij het schilderen met krijtverf.
Boscalit transparant wordt het meest gebruikt als isolerende tussenlaag voor meubels waar alleen een vernislaag op moet komen. De transparante wordt ook wel gebruikt als een verflaag doorgeschuurd wordt waarbij de oorspronkelijke houtkleur tevoorschijn moet komen. De isolerende werking is iets minder sterk dan de witte Boscalit.

Tips  voor de verwerking

De Boscalit isoleerprimer er in een dekkende laag op zetten met een kwast of een roller. De ondergrond met isoleerprimer niet schuren om te voorkomen dat de isolerende werking vermindert. Een eventueel a geschilderde laag krijtverf hoef je niet te verwijderen. Even glad schuren met een schuurpad, zodat de verflaag zacht en glad aanvoelt, is voldoende.

Testen

Als je vermoedt dat het hout van je meubel kan bloeden, maak dan eerst even een proefstukje.  op een plek op het meubel wat niet zo opvalt, schilder je een stukje met de krijtverf, en als dat droog is zet je op de helft daarvan de was of vernis die je wil gaan gebruiken. Zo zie je precies wat er gebeurt. Soms wordt het doorslaan pas zichtbaar als je de vernis of de was aanbrengt, vandaar dat je ook die was of vernis moet aanbrengen op je proefstukje. Bij gebruik van was blijkt het doorslaan soms minder zichtbaar te zijn dan bij gebruik van een vernis op waterbasis.

Info