Bladmetaallijm Polyvine, op waterbasis, 100 of 500ml

€ 6,95
PV-BML-***
46 artikel(en)
+

Bladmetaal lijm van Polyvine is een speciale lijm op basis van acryl voor het plakken van bladmetaal. De bladmetaallijm heeft een lange werktijd voor het hechten van goud- en metaalblaadjes op een reeks van oppervlakten. De bladmetaal lijm trekt niet door het metaal heen, zodat de glans behouden blijft.
Bij het werken ermee kan je je het beste voorstellen dat het verf is: waar de lijm zit, zal het bladmetaal straks hechten.

De bladmetaallijm breng je met een kwast aan in een dunne laag. Laat dit minstens 15 minuten drogen; het oppervlak is dan klaar om het bladmetaal aan te brengen. Je kan het oppervlak behandelen gedurende 24 uur, waardoor je grotere werkstukken zonder problemen kan uitvoeren.

Omdat de velletjes bladmetaal dun zijn, speelt de kleur van de ondergrond waar je het bladmetaal op wil aanbrengen een rol in het uiteindelijke resultaat.

  • Een rode ondergrond geeft meer warmte en diepte aan een goudkleurig metaal. De Primer Red van Annie Sloan benadert de traditionele ondergrondkleur voor echt bladgoud, en ook Burgundy geeft mooie resultaten.
  • Zilver bladmetaal is gebaat bij een donkere ondergrond. Een krijtverf kleur zoals Napoleon Blue of  Graphite doet het goed.
  • Voor koper is de kleur Florence een mooie groene ondergrond.