Sjabloon Annie Sloan Coral - Nr. 95

€ 10,50
S0095
4 artikel(en)
+

Sjabloon Annie Sloan Coral met verschillende koralen, waarmee prachtige motieven kunnen worden gemaakt. Formaat: Stencil A4, envelop A3. Materiaal sjabloon: kunststof, afwasbaar en vaker te gebruiken. Wordt geleverd in een stevige, hersluitbare kartonnen enveloppe met een gekleurde afbeelding van het sjabloon , zodat het sjabloon veilig bewaard kan worden, zonder kans op beschadigingen.

Stijlen van de Annie Sloan sjablonen

De sjablonen, ook wel stencils genoemd, van Annie Sloan kunnen gebruikt worden als een enkelvoudige fraaie voorstelling, om een patroon mee te creëren, of om een rand te maken. Annie's sjablonen weerspiegelen een brede reeks van stijlen, van Boho-chic tot klassiek, vintage bloempatronen tot industrieel, van moderne retro tot een elegante Franse stijl. Een bijzonder en mooi effect is ook om met zo'n sjabloon overlappende patronen te maken voor een levendige achtergrond. Dit is eenvoudig te doen, en geeft een verrassend elegant resultaat. Gebruik eenvoudig Chalkpaint, Annie Sloan krijtverf, om de sjablonen toe te passen op meubels, vloeren, muren en zelfs op stof! Sjabloneren is eenvoudig, en je hebt er  weinig meer voor nodig dan  het sjabloon, krijtverf en een roller of sjabloneerkwast. En superleuk om te doen, met fraaie resultaten.

Sjabloneren, how to do

Sjabloneren is een bedrieglijk eenvoudige techniek, met een geweldig effect. Met een sjabloon kan je gemakkelijk en netjes je eigen tekst of een versiering ergens op zetten, of een mooie of enigszins versleten achtergrond creëren. De truc van een mooi sjabloon zetten, is dat de afbeelding duidelijk wordt, maar toch enigszins poeder-achtig. Gebruik je krijtverf voor je sjabloon, dan krijg je al bijna vanzelf dat poederachtige effect.

 • De krijtverf niet verdunnen, en weinig verf op je roller of sjabloneerkwast nemen ('mager' werken).
 • Op een oude krant even testen of er niet veel verf, cq klodders op de kwast of roller zit.
 • Het sjabloon met een stukje tape vastmaken op je werkstuk.
 • Rustig drukken met de kwast. Niet vegen, anders kom je onder de rand van het sjabloon.
 • Regelmatig kijken wat het effect is.

Sjabloneren

Sjabloneren is een bedrieglijk eenvoudige techniek, met een geweldig effect. Met sjablonen kan je alle kanten op: teksten maken, een duidelijke afbeelding of patroon, of een mooie, soms enigszins versleten levendige achtergrond creëren. De truc van een mooi sjabloon zetten is dat het zowel duidelijk is, maar toch enigszins poeder-achting. Voor het poederachtige effect moet je ‘mager’ werken: Een enigszins droge verf gebruiken, en niet te veel verf op je roller of sjabloneerkwast hebben. Gebruik je krijtverf voor je sjabloon, dan krijg je al bijna vanzelf dat poederachtige effect.

Werkwijze sjabloneren

 • Leg alles even klaar: het sjabloon, een oude krant, een bord of palet, je Chalk Paint of andere verf, schilders-tape met weinig plak-kracht zodat je ondergrond niet beschadigt, en de roller of sjabloon-kwast.
 • Bepaal waar je het sjabloon wil hebben, en geef dat eventueel aan met tape.
 • Voor teksten is het meestal handig om van te voren met krijt een lijn te tekenen of die lijn met een stuk tape te markeren.
 • Delen van het sjabloon wat je niet wilt gebruiken kan je eenvoudig even met tape bedekken.
 • Het sjabloon met een paar stukjes tape vastmaken.
 • Neem een beetje verf op je kwast of roller en zorg dat het goed verdeeld zit.
 • Test op de oude krant of er geen klodders of dikke stukken verf op de roller of kwast zit. Een teveel aan verf kan je dan hier op afvegen.
 • Met de sjabloneerkwast ‘stamp’ je rustig en niet te fors de kleur op het sjabloon. Gebruik je een roller, dan rol je er over heen zonder te veel te drukken. Niet gaan vegen of kwasten, dan ga je onherroepelijk onder de randen van je sjabloon heen. Te veel verf of te dunne verf kan het zelfde (ongewenste) resultaat geven.
 • Als je de sjabloon aan het tamponneren of aan het inrollen ben, denk je vaak dat er bijna niets gebeurt, maar ook het sjabloon zelf wordt gekleurd, en je ziet het contrast niet meer met de oorspronkelijke ondergrond. Er gebeurt wel degelijk wat..
 • Til je sjabloon op, maar zodanig dat het niet verschuift (hier komt de tape weer van pas), en check je resultaat! Meestal wordt je totaal verrast door een mooi patroon of afbeelding.
 • Voor een speels effect, op bijvoorbeeld de binnenkant van een kast, kan je telkens een deel van een sjabloon er op zetten, elke keer in een andere richting en elke keer een ander deel van het sjabloon gebruikend. Het resultaat is een ongedwongen patroon wat toch een geheel vormt.
 • Je sjabloon na het werk schoonmaken, is een must. Anders worden die strakke lijnen rommelig, en is de kans dat er verf onder gaat komen, veel groter. Plat schoonmaken met water en een klein beetje zeep, plat laten drogen.
 • Rollers en sjabloonkwasten gebruiken wij naast elkaar. Voor teksten en zo gebruiken wij bij voorkeur sjabloonkwasten, omdat je daar wat gerichter mee kan werken.
 • Ook voor het gebruiken van meer kleuren in 1 sjabloon is een sjabloonkwast handiger dan een roller. De overgang van de kleuren kan je dan wat subtieler maken.
 • Let er bij het gebruiken van een roller op, dat je niet te veel op de rand van de roller drukt. Anders kunnen er streepjes ontstaan.