Sjabloon Annie Sloan Chinoiserie Birds no 06/A4

€ 19,95
AS-SCBD001.A401.01
Niet op voorraad

Het sjabloon Chinoiserie Birds van Annie Sloan is een typisch Engels, maar Oosters beïnvloede afbeelding van een vogel omringd door takjes, zoals je die wel ziet op Engels behangmotieven uit de 19e eeuw. Formaat: Stencil A4. Materiaal sjabloon: kunststof, afwasbaar en vaker te gebruiken. Wordt geleverd in een stevige, hersluitbare kartonnen enveloppe met een gekleurde afbeelding van het sjabloon , zodat het sjabloon veilig bewaard kan worden, zonder kans op beschadigingen.

Stijlen van de Annie Sloan sjablonen

De sjablonen, ook wel stencils genoemd, van Annie Sloan kunnen gebruikt worden als een enkelvoudige fraaie voorstelling, om een patroon mee te creëren, of om een rand te maken. Annie's sjablonen weerspiegelen een brede reeks van stijlen, van Boho-chic tot klassiek, vintage bloempatronen tot industrieel, van moderne retro tot een elegante Franse stijl. Een bijzonder en mooi effect is ook om met zo'n sjabloon overlappende patronen te maken voor een levendige achtergrond. Dit is eenvoudig te doen, en geeft een verrassend elegant resultaat. Gebruik eenvoudig Chalkpaint, Annie Sloan krijtverf, om de sjablonen toe te passen op meubels, vloeren, muren en zelfs op stof! Sjabloneren is eenvoudig, en je hebt er  weinig meer voor nodig dan  het sjabloon, krijtverf en een roller of sjabloneerkwast. En superleuk om te doen, met fraaie resultaten.

Sjabloneren, how to do

Sjabloneren is een bedrieglijk eenvoudige techniek, met een geweldig effect. Met een sjabloon kan je gemakkelijk en netjes je eigen tekst of een versiering ergens op zetten, of een mooie of enigszins versleten achtergrond creëren. De truc van een mooi sjabloon zetten, is dat de afbeelding duidelijk wordt, maar toch enigszins poeder-achtig. Gebruik je krijtverf voor je sjabloon, dan krijg je al bijna vanzelf dat poederachtige effect.

  • De krijtverf niet verdunnen, en weinig verf op je roller of sjabloneerkwast nemen ('mager' werken).
  • Op een oude krant even testen of er niet veel verf, cq klodders op de kwast of roller zit.
  • Het sjabloon met een stukje tape vastmaken op je werkstuk.
  • Rustig drukken met de kwast. Niet vegen, anders kom je onder de rand van het sjabloon.
  • Regelmatig kijken wat het effect is.