Vloervernis Polyvine Extra Mat

Sneldrogende, slijtvaste vernis voor vloeren en trappen, met een zeer matte uitstraling.
€ 50,95
PV-VFN1L
92 artikel(en)
+

LET OP! Voor geschuurde vloeren van eiken, mahonie, grenen of ander onbehandeld hout is het verstandig om eerst een isolatielaag aan te brengen voor dat u met Chalkpaint gaat schilderen. Vooral witte of lichtgrijze kleuren zijn gevoelig voor doorslag van tanines in het hout, die je soms pas met het vernissen van de vloer gaat zien. Wij adviseren Blanke Lak van Polyvine of onze Isoleer primer Boscalit (https://krijtverfspecialist.nl/handig-erbij/isoleerprimer-boscalit/) voor een perfect resultaat. Donkere en of warme kleuren hebben daar nauwelijks tot geen zichtbare last van.

De Vloervernis heel mat van Polyvine heeft een heel matte uitstraling waarmee het matte karakter van de Chalk Paint goed tot zijn recht komt. Voor een vloer of een trap is het, nog meer dan bij een meubel, van belang dat je die niet regelmatig opnieuw hoeft te schilderen of bij te werken. Vandaar het advies om die gelijk goed af te werken: anders slijt het veel te snel, en is het ook niet vlek-bestendig of goed schoon te maken.

Slijtvaste afwerking met een zeer matte uitstraling

Voor een optimale bescherming van een vloer die intensief gebruikt wordt, maar toch een mat uiterlijk moet krijgen, is het raadzaam om als eerste laag vernis de Supervloervernis van Polyvine aan te brengen, en als volgende laag de Vloervernis heel mat. De Supervloervernis is nog slijtvaster dan de Vloervernis heel mat, maar is licht glanzend (zijdeglans). De Natuurvloervernis als laatste laag brengt het matte karakter weer terug. Rendement: 10-20 m2 per liter (*) Stofdroog: Na enkele minuten Droog en overschilderbaar: Na 1 tot 2 uur. Uitharding: Na 16 uur bij kamertemperatuur en gewone luchtvochtigheid. Glansgraad: Heel mat. Mens en milieu: De vernis is geurloos, en ongevaarlijk. Schoonmaken: Met water en zeep. (*) Het rendement is afhankelijk van de porositeit van het te behandelen oppervlak.
Voor een vloer of een trap is het, nog meer dan bij een meubel, van belang dat je die niet regelmatig opnieuw hoeft te schilderen of bij te werken. Vandaar het advies om die gelijk goed af te werken: anders slijt het veel te snel, en is het ook niet vlek-bestendig of goed schoon te maken. De Natuur Vloervernis van Polyvine heeft een heel matte uitstraling die het matte karakter van de Chalk Paint goed tot zijn recht laat komen. De vernis wordt in 2 dunne lagen opgebracht. Het droogt snel, je kunt meestal al na 1 of 2 uur een volgende laag erop zetten. Bij gebruik van te dikke lagen wordt de afwerking troebel. Vermijdt ook ophoping in kieren en naden en bij de randen. De vernislaag is uitgehard na minstens 16 uur, maar wacht wel 48 uur voordat je meubels verplaatst. Aanbrengen van de vernis kan met een kwast of met een roller. Bij gebruik van een roller wel opletten dat de vernis zich niet ophoopt in de kieren of naden. Het gebruikte materiaal schoonmaken met water en zachte zeep, daarna uitspoelen. Voor de eerste laag vernis op een met Chalk Paint geschilderde vloer, is de ervaring dat er gemiddeld 15 tot 20 m2 uit een liter gaan. En voor de twee volgende lagen meestal wel 20 m2 of meer per liter. Het mooiste resultaat wordt bereikt, door het oppervlak voorafgaand aan het vernissen licht te schuren: het is bedoeld om die kleine stofjes en lichte ruwigheid glad te maken. Je voelt met je hand al gelijk het verschil als het iets geschuurd is, het voelt duidelijk zachter aan. Het schuurstof opvegen met veger en/of doek. Tussen de lagen vernis ook even licht opschuren, met hetzelfde doel. Dat schuren klinkt als veel werk, maar omdat je het licht doet en dus snel kan werken, valt het wel mee. En die moeite zie je terug in het eindresultaat! Voor een optimale bescherming van een vloer die intensief gebruikt wordt, maar toch een mat uiterlijk moet krijgen, is het raadzaam om als eerste laag vernis de Super Vloervernis van Polyvine aan te brengen, en als volgende laag de Vloervernis heel mat. De Super Vloervernis is nog slijtvaster dan de Vloervernis heel mat, maar is licht glanzend (zijdeglans).