Lacquer vernis Annie Sloan 0,75 Ltr

€ 41,95
AS-LQ-GLOSS
48 artikel(en)
+

Lacquer

'Lacquer' is het Engelse woord voor lak of vernis; de lacquer van Annie Sloan is een beschermvernis bedoeld voor het afwerken van met Chalkpaint geschilderde vloeren en trappen, daar waar een extra beschermende en slijtvaste laag is gewenst.

Lacquer, de matte vernis van Annie Sloan is eenvoudig te verwerken en geeft een enigszins matte tot echt heel lichte ei-glans; dit is om de vernis extra sterk te maken. Het is een geurloos product op waterbasis.

De afwerking met een goede slijtvaste vernis is belangrijk om lang van je mooie schilderwerk plezier te hebben. Dus zowel als u de vloer (of trap) met een verdunde laag Chalk paint hebt bewerkt voor een Whitewash of Colorwash-effect, of dekkend hebt geschilderd. Voor keukenkastjes wordt de lacquer ook gebruikt, om deze naderhand gemakkelijker schoon te kunnen houden.

 

De Lacquer, de vernis van Annie Sloan is eenvoudig te verwerken en geeft een licht matte uitstraling. De Lacquer (vernis) is met name bedoeld voor het afwerken van met Chalkpaint geschilderde vloeren en trappen, waar een beschermende en slijtvaste laag is gewenst. Dat geldt zowel als u de vloer (of trap) met een verdunde laag Chalkpaint hebt bewerkt voor een Whitewash of Colorwash-effect, of dekkend hebt geschilderd. Hoewel het een matte vernis is, is het resultaat een echt heel lichte ei-glans; dit is om de vernis extra sterk te maken.

Gebruik

Voor het gebruik de pot vernis (Lacquer) goed schudden.

Breng de vernis aan met een roller of met een kwast. Als u met een roller werkt, wel even de hoeken en randen met een kwast bijwerken: anders komt daar vaak of te weinig vernis of juist teveel.

Vloeren die intensief worden gebruikt, zoals die van de hal, woonkamer of keuken, en trappen, zijn gebaat bij 2 lagen vernis. Voor een slaapkamer bijvoorbeeld kan 1 laag voldoende zijn. En: Twee dunne lagen zijn beter dan 1 dikke laag.

De vernis een nacht / etmaal laten drogen voordat u erop gaat lopen en eventuele meubels terugzet cq verplaatst. De vernis hardt nog een paar dagen langer uit; onze ervaring is dat u het beste de eerste dagen voorzichtig met de nieuwe vloer omgaat. (Het beste advies daarover kregen we van een klant:  de eerste dagen even op sokken te lopen.)

De Lacquer is overigens niet geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers.

Het resultaat hangt af van eventuele eerdere behandeling van de vloer of de trap; voordat u met zo’n karwei begint, is het aan te raden even een proefvlak te maken.

Kwasten en eventueel rollers schoonmaken met water, en nadien met een beetje sop de laatste resten vernis eruit wassen. Het rendement van de Lacquer is ongeveer 10 m2 per liter.

Het rendement van de Lacquer is ongeveer 7-8 m2 per pot van 750 ml.