Vernis zijdeglans Polyvine (Decorateursvernis)

€ 21,95
PV-DV500
83 artikel(en)
+

Vernis zijdeglans van Polyvine

Transparante, milieuvriendelijke vernis met een uitstraling van zijdeglans. Zijdeglans is te vergelijken met ei-glans qua effect: een zachte glans. Verkrijgbaar in 250 ml, 1/2 liter en 1 liter. 

De vernissen van Polyvine vergelen niet; wij gebruiken ze al meer dan 20 jaar en zien na al die tijd nog geen verschil in kleur. Een bescherming van je schilderwerk met vernis is slijtvaster dan een afwerking met boenwas (wax). De vernis wordt gebruikt voor het afwerken van muren en meubels die een zijdeglans uitstraling moeten krijgen of houden, of waar je net iets meer bescherming tegen slijtage en vlekken wilt hebben.

De vernis kan ook op behang, muren of rechtstreeks op hout aangebracht worden. Op textiel, lampenkappen bijvoorbeeld, verzegelt en verhardt de vernis het oppervlak.

 • Rendement 15-20 M2 per liter
 • Stofdroog: Na enkele minuten
 • Droog en overschilderbaar: Na 1 tot 2 uur
 • Uitharding: Na 12 uur bij kamertemperatuur en gewone luchtvochtigheid
 • Glansgraad: Zijdeglans
 • Mens en milieu: De vernis is geurloos, en ongevaarlijk
 • Schoonmaken: Met water en zeep

Zijdeglans -en Hoogglansvernis, Polyvine

De vernissen van Polyvine drogen volkomen transparant op en vergelen niet. De Zijdeglans en de Hoogglansvernis van Polyvine geven een goede bescherming van bijvoorbeeld met Chalkpaint bewerkte oppervlaktes. De glansgraad van de zijdeglans vernis te vergelijken met een ei-glans: zacht glanzend. De Hoogglans vernis geeft echt een duidelijke glans als resultaat. De vernis kan ook op behang, muren of rechtstreeks op hout aangebracht worden. Op textiel, lampenkappen bijvoorbeeld, verzegelt en verhardt de vernis het oppervlak.

Wil je een matte uitstraling als eindresultaat, maar wel de extra bescherming van de hoogglansvernis biedt, dan wordt als laatste laag de extra matte vernis opgebracht. Door het vernissen wordt de kleur van de Chalkpaint meestal iets intenser, maar veel minder nadrukkelijk dan het effect van boenwas (wax) op krijtverf. Het oppervlak wordt iets gladder, en het voelt prettig aan.

Voorbereiding voor met Chalkpaint geschilderd werk

 1. Het werk licht opschuren om eventuele ruwere stukken glad te maken. Het stof er af wrijven met een doek.
 2. De fles vernis schudden voor gebruik.
 3. De kleur- en reukloze vernis is eenvoudig aan te brengen met een soepele zachtharige kwast, een spalter bijvoorbeeld. Vermijd ophopingen in kieren, naden of hoeken.
 4. Denk eraan bij het vernissen dat je niet te lang in die laag blijft werken: anders trek je de vernis die al iets is aangedroogd, los, en krijg je een korrelig oppervlak. Beter 2 gewone, dunne lagen, dan 1 dikke!
 5. Tussen de lagen even licht opschuren zodat de ruwigheid en ‘pikkeltjes’ verdwijnen en het zacht aanvoelt.