Vernis hoogglans Polyvine (Decorateurs Vernis)

€ 21,95
PV-DV-HG-500
89 artikel(en)
+
Decorateursvernis hoogglans van Polyvine voor een optimale bescherming van bijvoorbeeld tafelbladen, stoelzittingen en –poten, en keukenkastjes. De vernissen van Polyvine drogen volkomen transparant op en vergelen niet. Verkrijgbaar in 100 ml, 1/2 liter en 1 liter. 
Door het vernissen wordt de kleur van de Chalkpaint meestal iets intenser, maar veel minder nadrukkelijk dan het effect van boenwas (wax) op krijtverf. Het oppervlak wordt iets gladder, en het voelt prettig aan.

Vernis hoogglans

De Zijdeglans en de Hoogglansvernis van Polyvine geven een goede bescherming van bijvoorbeeld met Chalkpaint bewerkte oppervlaktes. De glansgraad van de zijdeglans vernis te vergelijken met een ei-glans: zacht glanzend. De Hoogglans vernis geeft echt een duidelijke glans als resultaat.
Wil je een matte uitstraling als eindresultaat, maar wel de extra bescherming van de hoogglansvernis biedt, dan wordt als laatste laag de extra matte vernis opgebracht.
De vernis kan ook op behang, muren of rechtstreeks op hout aangebracht worden. Op textiel, lampenkappen bijvoorbeeld, verzegelt en verhardt de vernis het oppervlak.
 
 • Rendement 15-20 M2 per liter
 • Stofdroog: Na enkele minuten
 • Droog en overschilderbaar: Na 1 tot 2 uur
 • Uitharding: Na 12 uur bij kamertemperatuur en gewone luchtvochtigheid
 • Glansgraad: Glans
 • Mens en milieu: De vernis is geurloos, en ongevaarlijk
 • Schoonmaken: Met water en zeep

Waar de kans op beschadiging en slijtage groot is, zoals bij tafelbladen, stoelzittingen en –poten en keukenkastjes, is een vernis vaak praktischer dan een boenwas; het is slijtvaster. Vernis hoeft niet altijd te glimmen, de extra matte vernis is bijvoorbeeld minstens zo mat als de boenwas, de afwerking is iets koeler van uitstraling, maar het is echt slijtvaster dan een wax-laag.

Voorbereiding voor met Chalkpaint geschilderd werk

 1. Het werk licht opschuren om eventuele ruwere stukken glad te maken. Het stof er af wrijven met een doek.
 2. De fles vernis schudden voor gebruik.
 3. De kleur- en reukloze vernis is eenvoudig aan te brengen met een soepele zachtharige kwast, een spalter bijvoorbeeld. Vermijd ophopingen in kieren, naden of hoeken.
 4. Denk eraan bij het vernissen dat je niet te lang in die laag blijft werken: anders trek je de vernis die al iets is aangedroogd, los, en krijg je een korrelig oppervlak. Beter 2 gewone, dunne lagen, dan 1 dikke!
 5. Tussen de lagen even licht opschuren zodat de ruwigheid en ‘pikkeltjes’ verdwijnen en het zacht aanvoelt.