Vernis heel mat Polyvine (Decorateursvernis)

€ 21,95
PV-DV-500ml
47 artikel(en)
+
Onze kwantumkortingen:
Hoeveelheid 3+ 12+
Prijs € 20,85 € 19,76
De decorateursvernis heel mat van Polyvine biedt een optimale bescherming voor bijvoorbeeld tafelbladen, stoelzittingen en –poten en keukenkastjes.
De vernissen van Polyvine drogen volkomen transparant op en vergelen niet.
Verkrijgbaar in 250 ml, 1/2 liter en 1 liter.
Door het vernissen wordt de kleur van de Chalkpaint meestal iets intenser, maar minder nadrukkelijk dan het effect van wax op krijtverf.
Het oppervlak wordt iets gladder en het voelt prettig aan.
De Zijdeglans en de Hoogglansvernis van Polyvine geven een goede bescherming van bijvoorbeeld met Chalk Paint bewerkte meubels. De glansgraad van de zijdeglans vernis te vergelijken met een ei-glans: zacht glanzend. De Hoogglans vernis geeft echt een duidelijke glans als resultaat.

Vernis heel mat

Wil je een matte uitstraling als eindresultaat, maar wel de extra bescherming van de hoogglansvernis biedt, dan wordt als laatste laag de extra matte vernis opgebracht.
De vernis kan ook op behang, muren of rechtstreeks op hout aangebracht worden. Op textiel, lampenkappen, bijvoorbeeld, verzegelt en verhardt de vernis het oppervlak.
 
 • Rendement 15-20 M2 per liter
 • Stofdroog: Na enkele minuten Droog en overschilderbaar: Na 1 tot 2 uur
 • Uitharding: Na 12 uur bij kamertemperatuur en gewone luchtvochtigheid
 • Glansgraad: Extra mat / zeer mat
 • Mens en milieu: De vernis is geurloos, en ongevaarlijk
 • Schoonmaken kwast of roller: Met water en zeep
Polyvine vernis heel mat

Waar de kans op beschadiging en slijtage groot is, zoals bij tafelbladen, stoelzittingen en –poten en keukenkastjes, is een vernis vaak praktischer dan een boenwas; het is slijtvaster. Vernis hoeft niet te glimmen; de extra matte vernis is bijvoorbeeld minstens zo mat als de wax. De afwerking is iets koeler van uitstraling, maar het is echt slijtvaster dan een wax-laag.

Vernissen, hoe doe je dat?

 1. Het werk zacht schuren om eventuele ruwere stukken glad te maken. Het stof er af wrijven met een doek.
 2. Eventueel alles schoon en vetvrij maken.
 3. De fles vernis schudden voor gebruik.
 4. De kleur- en reukloze vernis met een soepele zachtharige verniskwast aan brengen. Vermijd ophopingen in kieren, naden of hoeken.
 5. Denk eraan bij het vernissen dat je niet te lang in die laag blijft werken: anders trek je de vernis die al iets is aangedroogd, los, en krijg je een korrelig oppervlak. Beter 3 gewone, dunne lagen, dan 1 dikke!
 6. Tussen de lagen even zacht opschuren zodat de ruwigheid en ‘pikkeltjes’ verdwijnen en het zacht aanvoelt

Tips voor het vernissen

 • Bij donkere verfkleuren kan bij 2 of meer lagen matte vernis een witte waas geven. Dit voorkom door OF een beetje van de verf door de vernis te mengen OF eerst een zijdeglans of hoogglans vernis te gebruiken en as als laatste laag de heel matte.
 • Een sterkere slijtlaag kijg je wanneer je eerst een zijde- of hooggalns vernis aanbrengt en de heel matte evrnis als laatse laag voor de matte uitstraling.
 • Voor tafelbladen raden wij 2 tot 3 vernislagen aan.
Extra sterk

Een extra stevige slijtlaag wordt bereikt als het meubel eerst een laag vernis in hoogglans of satijnglans krijgt, en vervolgens de matte vernislaag.