Wax Mini 120 ml Annie Sloan

€ 9,95
96 artikel(en)
+
  • View all variations as list

Boenwas Mini van Annie Sloan: alle kleuren boenwas in een kleine verpakking, Clear, Dark, Black, White. Dat mini valt best mee, de blikjes bevatten 120 ml wax, waarmee je meestal genoeg hebt om de boenwas uit te proberen op een tafeltje of stoel.

De Soft Wax Clear is een heldere boenwas die volkomen transparant opdroogt, en je meubels of muur na het schilderen met de Chalk Paint beschermt en waterafstotend maakt. De kleur van de Chalk Paint wordt ook intensiever en oogt voller. Aanbrengen van de boenwas kan met een schone niet pluizende doek, de boenwasdoekjes, of voor een mooie egale dunne laag boenwas de waxbrush. De wax brush is door Annie Sloan ontwikkeld speciaal ontwikkeld om eenvoudig een egale dunne laag boenwas aan te brengen. Wij wrijven de laag boenwas na een nacht drogen met een schone doek uit, waarna het meubel prettig aanvoelt en zacht oogt. De Dark wax is bedoeld om je schilderwerk meer levendigheid te geven of te verouderen. Met de mini verpakking kan je dat uitproberen.

Voordat je aan het werk gaat met de donkere was, Soft Wax Dark, is het echt aan te raden om je meubel eerst in de clear wax te zetten. Dan kan je namelijk wat gerichter werken, en trekt de donkere kleur van de Dark wax niet gelijk in je met krijtverf geschilderde oppervlak. Een teveel aan donkere was kan je gemakkelijker uitwrijven en (plaatselijk)verminderen.

Met de Soft Wax White kun je over je schilderwerk een prachtige transparante witte laag aanbrengen, een whitewash. Vooraf wel eerst een laag heldere boenwas aanbrengen.

De Soft Wax Black tenslotte is heel geschikt voor verouderen of om je meubels een industriele look te geven.

De Soft Wax Clear is een volledig transparante boenwas, die je meubels of muur na het schilderen met de Chalk Paint beschermt en waterafstotend maakt. Het heet ‘Soft Wax’ omdat het een zachte was is om mee te werken; na drogen en uitpoetsten wordt het een harde laag. De Clear Wax is eenvoudig aan te brengen: De wax er op wrijven, een nacht laten intrekken en laten drogen, en de volgende dag uitpoetsen met een zachte schone doek. Het oppervlak voelt daarna prettig aan. De kleur van de Chalk Paint wordt vaak ook  intensiever en oogt voller. De speciaal hiervoor ontwikkelde waskwast (wax brush) van Annie Sloan werkt erg prettig en maakt het gemakkelijk om de was in een dunne egale laag aan te brengen. Gebruik je liever een doek daarvoor, dan is het aan te raden om voor de diepere randen en reliëfs een kwast te gebruiken. Hierdoor voorkom je dat de was zich daar ophoopt. Voor meubelbekleding die met Chalkpaint is geschilderd gebruiken wij overigens altijd de waskwast; daarmee breng je de was wat beter in het weefsel van de stof. Een pot van 500 ml. is meestal voldoende voor een grote kast. Whitewash of colorwash-effect met boenwas:
  • Breng eerst een dunne laag boenwas aan op de met  krijtverf geschilderde ondergrond.
  • Breng daarna de verdunde kleur Chalk Paint met een kwast hierover aan.
  • Hier en daar zacht uitvegen met een doek, totdat je het gewenste resultaat hebt.
Het gebruik van donkere boenwas, dark wax en black wax. Wil je je schilderwerk verouderen of meer levendigheid geven, dan zijn deze boenwassen perfect.
  • Let op: Altijd eerst je meubel in de Clear Wax zetten en pas daarna de donkere waxen gebruiken.
  • Breng je namelijk deze direct aan op je schilderwerk, dan trekt de donkere kleur direct in je schilderwerk. Daardoor wordt het vaak veel te donker, en krijg je het teveel van die donkere kleur moeilijk weg.
  • Als je je schilderwerk wat meer reliëf hebt gegeven, of als de nerven van het hout nog voelbaar zijn, is het vaak fijn om met een kwast haaks op de nerven of het reliëf de Dark wax aan te brengen: de Dark wax blijft dan als het ware wat ‘hangen’ in de nerven of het reliëf.
  • Het teveel aan wax kun je met een doekje wegwrijven. Met een beetje Clear Wax op een doekje kun je nog meer wegwrijven, totdat je net dat beetje overhoudt, waardoor het er uit ziet als een (goed onderhouden) antiek meubel!
Heb je echt teveel aan donkere was op je meubel zitten wat je er moeilijk af krijgt, dan kan je met terpentine als noodoplossing het teveel wegwerken.