Ovale kwast Annie Sloan

De dikke, ovale kwasten van Annie Sloan: Superkwaliteit, werken snel en geven levendigheid aan je schilderwerk.
€ 33,95
K0010
99 artikel(en)
+

Ovale kwast Annie Sloan in 3 maten:

Small, nr. 8: 22 cm lang, 4.5 cm breed

Medium, nr. 12: 25 cm lang, 5 cm breed

Large, nr. 16: 26.5 cm lang, 6.5 cm breed

De ovale kwasten zijn dik, en gemaakt van stevig en soepel varkenshaar; de haren zijn perfect gesneden en afgerond, een metalen huls en gelakte steel. De ovale kwast 'Small' is degene die Annie in bijna al haar instructie-video’s gebruikt!

  • Met een  ovale kwast bereik je zonder moeite iets van reliëf en levendigheid in je schilderwerk
  • Omdat de kwast veel verf kan opnemen, werk je hier echt snel mee
  • De ovale vorm is fijn, zodat je geen 'verf-banen' krijgt
  • Heb je geen waxbrush (was-kwast), kan je deze kwast ook gebruiken om de boenwas mee op te brengen
  • Voor het schilderen van stoffen bekleding zijn de dikke ovale kwasten echt een aanrader: Daarmee breng je de verf gemakkelijker in het weefsel

Kiezen van je kwast

Kwasten en penselen hoeven niet duur te zijn, maar je moet er wel fijn mee kunnen werken. Werk je met Chalkpaint, dan zijn kwasten met wat langere soepele haren die ook een beetje veerkrachtig zijn het beste. Met de ovale kwasten van Annie bereik je, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen, een levendig effect. Omdat die ovale kwasten lekker dik zijn gaat het schilderen ook snel. Voor een gladder, egaler oppervlak is een platte kwast zoals een spalter, net wat handiger. Voor een echt glad oppervlak zijn de platte kwasten van Annie ook geschikt. Deze hebben vrij lange kunststof-haren. De breedte of dikte van je kwast die je wil gebruiken, stem je het beste af op het formaat van je werkstuk: Hoe groter je oppervlak, hoe breder je kwast. Dat werkt prettiger. Voor een kast of een tafelblad bijvoorbeeld worden vaak kwasten van 4 tot 6 cm breed gebruikt, en een kleinere voor de hoeken en randen. In alle gevallen geldt: Gebruik de lengte van de haren, en niet alleen de top van de kwast. Dat voorkomt dat je de aanzet van je kwast ziet, en het schilderen gaat veel sneller. Penselen in allerlei maten zijn handig voor details, het bijwerken van kleine stukjes, of een reliëf op je meubel net even wat meer kleur te geven. De penselen die Droom & Daad verkoopt, en we dus zelf ook gebruiken, zijn precies hiervoor geschikt

Muren schilderen met krijtverf: Roller of kwast?

Muren schilderen wij meestal met een brede platte kwast, een spalter van 6 of 7 cm breed of met een blokwitter. Voor dit soort oppervlaktes kun je ook een roller met hele korte haartjes, lijkend op fluweel, gebruiken zoals de Velvet brush roller. Verfrollers geven altijd iets van een ‘verf-rol-effect’: die putjes en bobbeltjes, lijkend op een sinaasappelhuid. Gewone vacht- en sponsrollers geven te veel kleine putjes en bobbeltjes die je niet gemakkelijk kan wegwerken. De Roller Velvet Brush geeft het beste resultaat wat dat betreft: een minimum aan putjes en bobbeltjes. Maar zelfs dit is nog geen authentiek ogend schilderwerk. Wij gebruiken daarom voor een muur zowel die roller las een kwast: De snelste manier om een muur een mooi geschilderd oppervlak te geven.

How to do

Direct na het rollen met de Velvet Brush Roller strijk je de natte verf even snel en luchtig na met een brede platte kwast, een spalter van 60 of 70 mm. Dit werkt snel en hiermee krijg je een mooi resultaat van een geschilderde muur zonder het ‘sinaasappelhuid’-effect.