Kwastenpot

€ 9,95
H013
1 artikel(en)
+
Kwastenpot: Nooit meer kromme haren of uitgedroogde, harde kwasten tijdens korte of langere onderbreking van het schilderwerk, vernissen, het maken van een colorwash met verniswas. Opberg box met klemring voor 6 ronde en/of platte kwasten, en een bodemzeef zodat verfresten kunnen afdruipen. De haren van de kwast blijven zo recht omdat ze de bodem niet raken. De kwasten hang je in de klemmen van de kwastenpot. Water (of een ander oplosmiddel) toevoegen zodat je kwast niet uitdroogt en hard wordt. De boven-pot plaats je erop, iets naar rechts draaien, zodat dit als een deksel afsluit.

Kiezen van je kwast

Kwasten en penselen hoeven niet duur te zijn, maar je moet er wel fijn mee kunnen werken. Werk je met Chalkpaint, dan zijn kwasten met wat langere soepele haren die ook een beetje veerkrachtig zijn het beste. Met de ovale kwasten van Annie bereik je, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen, een levendig effect. Omdat die ovale kwasten lekker dik zijn gaat het schilderen ook snel. Voor een gladder, egaler oppervlak is een platte kwast zoals een spalter, net wat handiger. Voor een echt glad oppervlak zijn de platte kwasten van Annie ook geschikt. Deze hebben vrij lange kunststof-haren. De breedte of dikte van je kwast die je wil gebruiken, stem je het beste af op het formaat van je werkstuk: Hoe groter je oppervlak, hoe breder je kwast. Dat werkt prettiger. Voor een kast of een tafelblad bijvoorbeeld worden vaak kwasten van 4 tot 6 cm breed gebruikt, en een kleinere voor de hoeken en randen. In alle gevallen geldt: Gebruik de lengte van de haren, en niet alleen de top van de kwast. Dat voorkomt dat je de aanzet van je kwast ziet, en het schilderen gaat veel sneller. Penselen in allerlei maten zijn handig voor details, het bijwerken van kleine stukjes, of een reliëf op je meubel net even wat meer kleur te geven. De penselen die Droom & Daad verkoopt, en we dus zelf ook gebruiken, zijn precies hiervoor geschikt.

Muren schilderen met krijtverf: Roller of kwast?

Muren schilderen wij meestal met een brede platte kwast, een spalter van 6 of 7 cm breed of met een blokwitter. Voor dit soort oppervlaktes kun je ook een roller met hele korte haartjes, lijkend op fluweel, gebruiken zoals de Velvet brush roller. Verfrollers geven altijd iets van een ‘verf-rol-effect’: die putjes en bobbeltjes, lijkend op een sinaasappelhuid. Gewone vacht- en sponsrollers geven te veel kleine putjes en bobbeltjes die je niet gemakkelijk kan wegwerken. De Roller Velvet Brush geeft het beste resultaat wat dat betreft: een minimum aan putjes en bobbeltjes. Maar zelfs dit is nog geen authentiek ogend schilderwerk. Wij gebruiken daarom voor een muur zowel die roller las een kwast: De snelste manier om een muur een mooi geschilderd oppervlak te geven.

How to do

Direct na het rollen met de Velvet Brush Roller strijk je de natte verf even snel en luchtig na met een brede platte kwast, een spalter van 60 of 70 mm. Dit werkt snel en hiermee krijg je een mooi resultaat van een geschilderde muur zonder het ‘sinaasappelhuid’-effect.