Besparing 50%

Annie Sloan Kleurenkaart

Adviesprijs: € 5,95
€ 2,95
U bespaart: € 3,00 (50%)
AS-kleurenkaart-chalkpaint
682 artikel(en)
+

De Annie Sloan kleurenkaart/ colourchart is een handig hulpmiddel voor het uitzoeken van de kleur krijtverf. De kleuren op de kaart zijn de echte kleuren verf, en dus heb je geen last van afwijkingen van drukwerk of je beeldscherm. Het kost echt heel wat inspanning om zo'n kleurkaart te maken, maar we sponsoren de kostprijs graag, omdat we willen laten voelen hoe goed de kleurfilosofie van Annie Sloan op het gebied van kleur is.

Bij elke kleur staat beschreven waar Annie Sloan haar inspiratie vond en vaak ook met welke palet aan kleuren of stijlen de kleur van de verf goed combineert.
De kleuren die er op staan zijn natuurlijk gemaakt met de echte krijtverf. Op de kaart zijn ze er op gespoten, bij het schilderen worden de kleuren vaak net iets levendiger. Bij de desbetreffende kleur in de webshop vind je een meer uitgebreide beschrijving en inspiratiefoto's.

Het palet van de kleurenkaart geeft al aan dat de kleuren onderling goed combineren. Door de kleuren onderling te mengen wordt het scala aan kleuren nog groter.

Annie Sloan krijtverf is een ademende, wat poreuze verf. Meubels worden daarom vaak voorzien van een laag wax, boenwas of (matte) vernis, zodat het meubel waterafstotend wordt en beter bestand tegen slijten. Muren van de woon- of slaapkamer laten wij in het algemeen ongemoeid vanwege die mooie matte uitstraling.

Tuinmeubels die met krijtverf zijn geschilderd, worden vaak niet gewaxed of gevernist en slijten op een mooie natuurlijke wijze langzaam af. Er bestaat wel een speciale wood varnish die het meubilair nog beter tegen de buitenomstandigheden beschermd.