Isoleerprimer, Boscalit, dè watergedragen primer!

Boscalit isoleerprimer, de oplossing tege het bloeden of doorslaan van diverse houtsoorten; op water-basis.
€ 16,95
Boscalit
37 artikel(en)
+
Vraag stellen

Boscalit isoleerprimer

Deze is zover wij weten de enige goede watergedragen isoleer primer op de markt en de beste oplossing voor het probleem van het bloeden of doorslaan van diverse houtsoorten.
Het doorslaan of bloeden is zichtbaar als gele, roze of bruine vlekken en verkleuringen in je schilderwerk. De oorzaak is dat de kleurstoffen die in houtsoorten zoals eiken, teak, merbau en mahonie zitten, door de verflaag heen komen. Dit gebeurt met elke verf op waterbasis. Schellak was altijd het enige middel, maar Boscalit Isoleerprimer is speciaal ontwikkeld om het probleem van het bloeden of doorslaan op te lossen, en de beste isoleerprimer op waterbasis. Ook oude vlekken en kringen die op een meubel zitten zoals droge watervlekken, nicotine en roetvlekken kunnen hiermee worden geïsoleerd. De primer is niet roestwerend.

  • Ondergrond: schoon en vetvrij maken.
  • Kleuren: wit, transparant
  • Verbruik: ongeveer 6-8 m2 per liter
  • Droogtijd: stofdroog na ca. 35 minuten
  • Overschilderbaar: na ca. 4 uur
  • Gereedschappen: Kwast of roller
  • Schoonmaken: Na gebruik gereedschap schoonmaken met water.
  • Boscalit Aqua Isoleerprimer niet verdunnen, dit beïnvloedt de isolerende eigenschappen.

Twee ' kleuren' isoleerprimer met verschillende eigenschappen:

Boscalit wit heeft de beste isolerende eigenschappen, en wordt het meest gebruikt bij het schilderen met krijtverf.
Boscalit transparant wordt het meest gebruikt als isolerende tussenlaag voor meubels waar alleen een vernislaag op moet komen. De transparante wordt ook wel gebruikt als een verflaag doorgeschuurd wordt waarbij de oorspronkelijke houtkleur tevoorschijn moet komen. De isolerende werking is iets minder sterk dan de witte Boscalit.

Tips  voor de verwerking

De Boscalit isoleerprimer er in een dekkende laag op zetten met een kwast of een roller. De ondergrond met isoleerprimer niet schuren om te voorkomen dat de isolerende werking vermindert. Een eventueel a geschilderde laag krijtverf hoef je niet te verwijderen. Even glad schuren met een schuurpad, zodat de verflaag zacht en glad aanvoelt, is voldoende.

Testen

Als je vermoedt dat het hout van je meubel kan bloeden, maak dan eerst even een proefstukje.  op een plek op het meubel wat niet zo opvalt, schilder je een stukje met de krijtverf, en als dat droog is zet je op de helft daarvan de was of vernis die je wil gaan gebruiken. Zo zie je precies wat er gebeurt. Soms wordt het doorslaan pas zichtbaar als je de vernis of de was aanbrengt, vandaar dat je ook die was of vernis moet aanbrengen op je proefstukje. Bij gebruik van was blijkt het doorslaan soms minder zichtbaar te zijn dan bij gebruik van een vernis op waterbasis.

Inhoud:
Wit 250 ml

Boscalit isoleerprimer

Voor het verven de primer aanbrengen. De ondergrond niet schuren, om te voorkomen dat de isolerende werking vermindert. Meestal is 1 laag voldoende, maar test het toch even. De primer kan ook op krijtverf aangebracht worden, als u bij het schilderen pas merkt dat het hout doorslaat: de roze of gele vlekken die veroorzaakt worden door de kleurstoffen die in het hout zitten.

30 minuten test

Sommige oude gebeitste meubels (vaak uit de jaren ’30 en ’40) die behandeld zijn met een beits op was-basis en tropische houtsoorten met vette/olieachtige inhoudsstoffen eerst ontvetten en op een proefvlak de 30-minuten-test doen. De 30 Minuten test werkt als volgt. Een proefvlak aanbrengen met Boscalit Aqua-Isoleer- en Hechtprimer wit. Als na 30 minuten de inhoudsstoffen of de verontreiniging niet meer doorslaat, is isolatie zeker. Zo niet, dan na droging (ca. 4 uur) van de proef een tweede laag aanbrengen en 30 minuten wachten. Blijft de vlek/verontreiniging doorslaan dan is isolatie met oplosmiddel-houdende Kellergrund of BOKH noodzakelijk.

De primer is niet roestwerend. Boscalit Aqua Isoleergrond niet met water verdunnen, dit beïnvloed de isolerende eigenschappen.

Bloeden-eikenhout

Similar products

€ 2,75
Maat: Kwast no 2, breedte = ongeveer het nummer in mm, Kwast no 4, breedte = ongeveer het nummer in mm, Kwast no 6 breedte = ongeveer het nummer in mm, Kwast no 8, breedte = ongeveer het nummer in mm, Kwast no 10, breedte = ongeveer het nummer in mm, Kwast no 12, breedte = ongeveer het nummer in mm, Kwast no 14, breedte = ongeveer het nummer in mm, Kwast no 16, breedte = ongeveer het nummer in mm, Kwast no 18, breedte = ongeveer het nummer in mm
Besparing 9%
€ 8,52 € 7,75

At the same price!