Annie Sloan

 

Annie Sloan krijtverf - Chalk Paint™ (since 1989)

Annie Sloan heeft een kleine revolutie veroorzaakt in verfland. Ze had behoefte aan een door iedereen makkelijk te gebruiken decoratieve verf voor meubels. Die verf wordt nu wereldwijd verkocht voor meubels en binnenmuren. Maar krijt in de juiste fijnheid gemalen heeft een heel prettig bijeffect: het maakt de verf geschikt voor op metaal, plastic, stof, zelfs op gladde keukenkastjes wordt het tegenwoordig veelvuldig toegepast.

Deze verf moest zowel geschikt zijn in transparante vorm, een mooie whitewash of colorwash te geven maar ook om meubels een doorleefd, antiek of ander uiterlijk te geven. Alle oude kasten en wanden kun je er enorm mee opfrissen. En het meest belangrijke misschien: Iedereen kan het! In 1 dag kan je meubel weer helemaal mooi maken, zonder te schuren en zonder stof!  Dat willen we allemaal wel… En ja dat kan!

Annie’s Chalk Paintis erg prettig in het gebruik en geeft je creativiteit alle ruimte, zonder het gedoe van eerst je meubel te schuren en andere minder leuke voorbereidingen. De krijtverf van Annie dekt goed, je hebt geen grondverf nodig, het werkt snel. Krijtverf is meestal al na 20 minuten droog, zodat je verder kunt werken.

Bovendien is krijtverf zeer milieuvriendelijk. Dat is voor ons misschien wel de meest doorslaggevende reden om met Annie Sloan te werken. Laten we allemaal zoveel mogelijk stoppen met aardolie op onze muren te smeren! Er is tegenwoordig zulke prachtige krijtverf en ook nog in fantastische kleuren!

Allemaal redenen dat wij sinds jaar en dag absolute fan zijn van de krijtverf van Annie Sloan! Daarnaast schrijft Annie regelmatig prachtige boeken over de toepassingen van krijtverf, voorzien van mooie, duidelijke foto’s en werkbeschrijvingen. Nog duidelijker zijn de films, waarin zij laat zien hoe ze te werk gaat.

 


Annie Sloan video's

Onderstaande instructiefilmpjes van Annie Sloan zijn in het Engels, maar de de plaatjes zeggen al genoeg! Over het kiezen van kleuren en mengen daarvan, het schilderen met een platte kwast voor een glad oppervlak en natuurlijk het waxen. Kijk, geniet, shop en leef je uit!

Hoe Annie een 50-er jaren kast restylet en up-to-date maakt...WOW!

Hoe je met Chalk Paint en donkere boenwas je meubels mooi kan maken.

Hoe je met twee kleuren Chalk Paint™ en Clear Wax (heldere boenwas) een mooi doorleefd uiterlijk aan je meubel kan geven.