Annie Sloan

Annie Sloan

 

Annie Sloan krijtverf

Annie Sloan woont en werkt in Oxford, Engeland. Samen met haar man runt ze van daaruit haar bedrijf. In 1989 ontwikkelde ze haar, intussen bekende, Chalk Paint™ omdat ze behoefte had aan een krijtverf waarmee ze allerlei decoratieve effecten kon bereiken.

Het product moest zowel geschikt zijn om een mooie whitewash en colorwash mee te maken, maar ook om meubels een doorleefd, antiek, uiterlijk te geven. En het meest belangrijke: In 1 dag kan je meubel helemaal mooi maken, zonder te schuren of ander gedoe. Dat willen we allemaal wel… En dat kan!

Annie’s Chalk Paintis erg prettig in het gebruik en geeft je creativiteit alle ruimte, zonder het gedoe van eerst je meubel te schuren en andere minder leuke voorbereidingen. De krijtverf van Annie dekt goed, je hebt geen grondverf nodig, het werkt snel. Krijtverf is meestal al na 20 minuten droog, zodat je verder kunt werken.

Bovendien is krijtverf zeer milieuvriendelijk. Dat is voor ons misschien wel de meest doorrslaggevende reden om met Annie Sloan te werken. Laten we allemaal zoveel mogelijk stoppen met aardolie op onze muren te smeren! Er is tegenwoordig zulke prachtige krijtverf in nog fantastischer kleuren!

Allemaal redenen dat wij sinds jaar en dag absolute fan zijn van de krijtverf van Annie Sloan! Daarnaast schrijft Annie regelmatig prachtige boeken over de toepassingen van krijtverf, voorzien van mooie, duidelijke foto’s en werkbeschrijvingen. Nog duidelijker zijn de films, waarin zij laat zien hoe ze te werk gaat.

 


Annie Sloan video's

Onderstaande instructiefilmpjes van Annie Sloan zijn in het Engels, maar de de plaatjes zeggen al genoeg! Over het kiezen van kleuren en mengen daarvan, het schilderen met een platte kwast voor een glad oppervlak en natuurlijk het waxen. Kijk, geniet, shop en leef je uit!

Hoe Annie een 50-er jaren kast restylet en up-to-date maakt...WOW!

Hoe je met Chalk Paint en donkere boenwas je meubels mooi kan maken.

Hoe je met twee kleuren Chalk Paint™ en Clear Wax (heldere boenwas) een mooi doorleefd uiterlijk aan je meubel kan geven.