Annie Sloan Chalk Paint pakket 3

Prijs in punten: 175 punten
Spaarpunten: 9 punten
28 artikel(en)
15
-7%

€ 87,50

Adviesprijs: € 94,00
Pakket 3 bevat: 2 literblikken Chalk Paint | krijtverf, ovale kwast nr. 8 van Annie Sloan, 1 blik 500 ml Soft Wax Clear (boenwas helder) van Annie Sloan. Je ontvangt daarbij gratis twee boenwasdoekjes en natuurlijk roerhoutjes. De kleuren Chalk Paint die je wilt, kun je in de bestelling aangeven.
+

Annie Sloan Chalk Paint pakket 3 is een uitgebreid pakket met krijtverf, kwast en boenwas:

  • Twee liter-blikken Chalk Paint, de krijtverf van Annie Sloan. Kleuren naar keuze.
  • Een ovale kwast nr. 8 van Annie Sloan
  • Een blik  500 ml. Soft wax Clear (boenwas helder) van Annie Sloan.

Als extraatje ontvang je van ons twee waxdoekjes en natuurlijk roerhoutjes. Hiermee kan je gelijk aan de slag om dat meubel mooi te maken en af te werken. Een meubel kaal schuren is praktisch nooit nodig. Je kan dus bijna direct met het leuke werk, het schilderen, beginnen! Chalkpaint van Annie Sloan is een milieuvriendelijke en sneldrogende verf op waterbasis. Het geeft een prachtig matte kleurlaag en dekt echt goed. Schoonmaken en ontvetten met bijvoorbeeld St. Marc (ook milieuvriendelijk) is wel aan te raden. Krijtverf hecht op bijna alles: hout, muren, hard plastic, steen, beton en textiel en zelfs op metaal. Het palet van de kleurenkaart geeft al aan dat de kleuren onderling goed combineren. Door de kleuren te mengen wordt het scala aan kleuren nog groter. Decoratieve effecten zoals verouderen of patineren, doorschuren of een whitewash of colorwash (waarbij de nerven van het hout iets zichtbaar blijven) zijn met de Chalkpaint van Annie gemakkelijk te bereiken.

Over de Chalk Paint van Annie Sloan:
Een meubel kaal schuren is praktisch nooit nodig. Losse verf- of vernisresten, vuil en schilfers, die op je werkstuk zitten, moet je er wel afhalen met bijvoorbeeld een afkrabber of klein plamuurmes, en het is aan te raden om meubels en muren schoon te maken en te ontvetten voor een optimaal resultaat.

Schoonmaken kun je bijvoorbeeld doen met ammonia, of met st. Marc. Daarna moet je alles goed laten drogen. Helemaal perfect schoon en vetvrij hoeft het trouwens niet altijd te zijn: als je verf hier en daar niet goed ‘pakt’, helpt dat op een ongedwongen manier met het verkrijgen van een speels, levendig of verouderd effect. Droogtijd: gemiddeld 1/2 - 2 uur
Rendement: gemiddeld 13 m2 per liter, genoeg voor een redelijk grote kast. (Omdat je het oppervlak altijd enigszins inschat, ga ik voor meubels in de praktijk vaak uit van 10 m2 per liter.)
Verdunnen: water. Voor het gebruik de verf goed omroeren. De krijtverf is vaak aan de dikke kant, en strijkt dan niet makkelijk uit. Beetje bij beetje water toevoegen en weer omroeren totdat de verf wat minder stug is.
Schoonmaken van kwasten en penselen: met water uitspoelen, daarna met een zachte zeep de laatste verfresten er uit wassen. Dit kan zelfs met kwasten die al wat zijn ingedroogd. Bewaren: Gesloten blikken verf blijven jaren goed. Geopende blikken extra dicht maken met een breed plakband o.i.d.: Anders droogt de verf alsnog uit. Ingedikte verf kun je overigens met water weer vloeibaar maken.

Ovale kwast nr. 8 van Annie Sloan: Met de ovale kwast nr. 8 van Annie Sloan gaat het schilderen echt snel, in een mum van tijd heb je een mooie dekkende laag, met een iets speels, levendig effect in je schilderwerk. De breedte of dikte van je kwast die je wil gebruiken, stem je het beste af op het formaat van je werkstuk. Hoe groter je oppervlak, hoe breder je kwast. Dat werkt prettiger. In alle gevallen geldt: Gebruik de lengte van de haren, en niet alleen de top van de kwast. Ook voor grote oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld muren, gebruiken wij  de ovale kwasten. Wil je voor je  muur toch  een roller  gebruiken, strijk de Chalk Paint dan direct na het opbrengen met de roller, even snel met ovale kwast. Zo krijg je je mooie verfstreepjes en vermijd het sinaasappel-huid effect.

Softwax Clear, boenwas helder van Annie Sloan In het pakket zit een blik Soft wax Clear, waarmee je na het schilderen je meubel beschermt tegen vlekken, en en slijtvaster  maakt. Boenwas, de Softwax Clear, wordt het meeste gebruikt voor meubels, vanwege de mooie, zachte, authentiek uitstraling. Met de boenwasdoekjes wrijf je de wax op je meubel in een dunne laag. Wij wrijven de boenwas na een nacht drogen uit met een schoon doekje. Door het uitwrijven wordt de boenwaslaag iets harder, en voelt dan fijn aan.

Accessoires

Gerelateerde producten

Info