Vernis heel mat Polyvine

Prijs in punten: 12 punten
Spaarpunten: 1 punt
8 artikel(en)
001

€ 5,95

Transparante, milieuvriendelijke extra matte vernis. Voor het afwerken van muren en meubels die een matte uitstraling moeten krijgen of houden. Slijtvaster dan een afwerking met boenwas. De vernis droogt volkomen transparant op en vergeelt niet.
+
Vernis heel mat van Polyvine: voor een optimale bescherming van bijvoorbeeld tafelbladen, stoelzittingen en –poten en keukenkastjes.
De vernissen van Polyvine drogen volkomen transparant op en vergelen niet.
Door het vernissen wordt de kleur van de Chalkpaint meestal iets intenser, maar minder nadrukkelijk dan het effect van boenwas (wax) op krijtverf.
Het oppervlak wordt iets gladder en het voelt prettig aan.
De Zijdeglans en de Hoogglansvernis van Polyvine geven een goede bescherming van bijvoorbeeld met Chalk Paint bewerkte oppervlaktes. De glansgraad van de zijdeglans vernis te vergelijken met een ei-glans: zacht glanzend. De Hoogglans vernis geeft echt een duidelijke glans als resultaat.

Vernis heel mat

Wil je een matte uitstraling als eindresultaat, maar wel de extra bescherming van de hoogglansvernis biedt, dan wordt als laatste laag de extra matte vernis opgebracht.
De vernis kan ook op behang, muren of rechtstreeks op hout aangebracht worden. Op textiel, lampenkappen, bijvoorbeeld, verzegelt en verhardt de vernis het oppervlak.
 
 • Rendement 15-20 M2 per liter
 • Stofdroog: Na enkele minuten Droog en overschilderbaar: Na 1 tot 2 uur
 • Uitharding: Na 12 uur bij kamertemperatuur en gewone luchtvochtigheid
 • Glansgraad: Extra mat / zeer mat
 • Mens en milieu: De vernis is geurloos, en ongevaarlijk
 • Schoonmaken: Met water en zeep
Polyvine vernis heel mat

Waar de kans op beschadiging en slijtage groot is, zoals bij tafelbladen, stoelzittingen en –poten en keukenkastjes, is een vernis vaak praktischer dan een boenwas; het is slijtvaster. Vernis hoeft niet altijd te glimmen; de extra matte vernis is bijvoorbeeld minstens zo mat als de boenwas. De afwerking is iets koeler van uitstraling, maar het is echt slijtvaster dan een wax-laag.

Voorbereiding voor met Chalkpaint geschilderd werk

 1. Het werk licht opschuren om eventuele ruwere stukken glad te maken. Het stof er af wrijven met een doek.
 2. De fles vernis schudden voor gebruik.
 3. De kleur- en reukloze vernis is eenvoudig aan te brengen met een soepele zachtharige kwast, een spalter bijvoorbeeld. Vermijd ophopingen in kieren, naden of hoeken.
 4. Denk eraan bij het vernissen dat je niet te lang in die laag blijft werken: anders trek je de vernis die al iets is aangedroogd, los, en krijg je een korrelig oppervlak. Beter 3 gewone, dunne lagen, dan 1 dikke!
 5. Tussen de lagen even licht opschuren zodat de ruwigheid en ‘pikkeltjes’ verdwijnen en het zacht aanvoelt.

Voor tafelbladen is het aan te raden om de zeer matte vernis in 2 tot 3 lagen aan te brengen. Het poeder-achtige van de Chalk Paint of andere krijtverf gaat bij elke afwerking enigszins verloren, het oppervlak wordt altijd iets gladder, en het voelt prettig aan. Met de extra matte vernis krijg je de meest matte uitstraling; eigenlijk matter dan met de boenwas. Je kan het meubel zelfs daarna nog in de Clear wax zetten als je dat voor het effect of de uitstraling mooi vindt. Patineren / verouderen met de Dark wax kan direct op de droge vernislaag. Omdat de was niet direct in de (matte) vernislaag trekt, kun je heel gericht en subtiel patineren. Wel de Clear wax bij de hand houden, als je een teveel aan Dark wax wil wegpoetsen. Dat werkt echt gemakkelijker. Na een dag kun je de was wat uitpoetsen met een schone doek. Niet eindeloos poetsen, dan krijg je op een gegeven moment wel een glansje. Het idee is dat het zacht en droog aanvoelt!

Extra sterk

Een extra stevige slijtlaag wordt bereikt als het meubel eerst een laag vernis in hoogglans of satijnglans krijgt, en vervolgens de matte vernislaag.

Info